Stránky

sobota 15. júna 2013

Mandľové mlieko

Kupujete si madľové mlieko alebo iné orieškové mlieka a ste s nimi spokojní? Bodaj by nie, sú predsa veľmi chutné a aj zdravé. No predsa sú tieto kúpené mlieka dochucované sladidlami a neobsahujú 100% mandlí. A navyše vaša peňaženka dosť pocíti ak si chcete na niečom takom pochutiť. Nie je preto lepšie si také mlieko vyrobiť doma za menej peňazí a s vedomím, že to bude 100% mlieko. Prinášam vám jednoduchý recept (ak sa to dá vôbec nazvať receptom) na výrobu mandľového mlieka, ktorý zvládne hocikto.


Čo budeme potrebovať?

100g madlí
400ml čistej vody
mixér
sitko

Suroviny nám vystačia zhruba na 500ml mlieka.

Postup prípravy

1. Mandle vysypeme do nádoby a zalejeme vodou. (to ešte nie je tých 400ml)

2. Necháme ich vo vode aspoň 6 hodín, najlepšie je ich večer zaliať vodou a nechať do rána. Mandle nám do rána pekne nasiaknu vodou a lepšie sa budú mixovať.
Po 12 hodinách vo vode
3. Teraz môžme vyliať vodu a mandle dať do mixéra. Pridáme 400ml vody a môžme začať mixovať. Najlepšie je použiť stolný mixér ale ak nemáte vôbec to nevadí, ja som na tom použil ponorný mixér.

4. Keď sú madle dostatočne rozmixované, precedíme ich cez sitko maximálne ako sa dá. Mandľovú drť, ktorú získame môžme ďalej použiť do koláčov (zmiešať s múkou) alebo ako posýpku. 

5. Gratulejem! Práve ste si vyrobili mandľové mlieko, ktoré je naozaj výrobné a výživné.
Hotové mandľové mlieko
TIP: Hotové mandľové mlieko môžte rozmixovať napríklad s jahodami a máte vynikajúce mandľovo-jahodové mlieko.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Get this tabber widget

Za posledných 7 dní

Za posledných 30 dní

Za celé obdobie