Stránky

pondelok 6. mája 2013

Tipy nielen pre začiatočníkov

Zdá sa ti, že tvoj rast sily, svalov alebo práca na tvojom vytúženom telo zastavila a nevieš kde robíš chybu? V tomto článku sa dočítaš tie základne a najdôležitejšie tipy, ktoré ti pomôžu napredovať. Na začiatok treba spomenúť aby si počas dňa jedol menšie porcie, no aspoň každé 3 hodiny. Nezabúdaj  na dostatok príjem bielkovín a takisto aj príjem zdravých tukov. Zdravé tuky by mali tvoriť 20% až 30% tvojho denného príjmu kalórií. A čo sa týka sacharidov, zníž svoj príjem na vysoko kvalitné zdroje sacharidov ako je zelenina, ovocie alebo aj ovsené vločky. Keď budeš dodržiavať tieto základné veci dočkáš sa aj kociek na bruchu a takisto aj dámy vypracovaného bruška a nielen toho.

Ťažké váhy

Ak chceš nabrať svalovú hmotu, zabudni na cvičenie z ľahkými váhami. Veľký počet opakovaní s malými váhami ti v tom nepomôže, ostaneš na tom kde si, lebo dávaš svojmu telu signál, že svaly sa nemusia trápiť s väčšími váhami a nepotrebujú viac rásť.

Základné cviky

Do svojho tréningového plánu nezabúdaj pridať aj základné cviky ako sú napríklad mŕtvy ťah, drepy, zhyby. Ak sa chceš zbaviť telesného tuku, vykonávaj tieto cviky technicky správne, s väčším počtom opakovaní a krátkymi pauzami.

Menej kardia, viac HIIT

Ešte stále máli ľudí si uvedomuje, že strava je oveľa dôležitejšia ako kardio ak sa chceme zbaviť nechceného tuku. Tvoje telo je pri tomto druhu cvičenia viac v strese a trpí nedostatkom kalórií. Nadmerne vytrvalostný tréning vedie k strate ťažko vybudovaných svalov. Prečo? Pretože telo potrebuje energiu a keď už nemá dostatok kalórií, získava energiu zo svalov a nie z tukových zásob. Preto je načase sa spamätať a namiesto  dlhých hodín kardia cvičiť napríklad Tabata alebo HIIT.

Regenerácia

Ľudské telo neustále odbúrava tuky hlavne počas oddychu. Preto netreba zabúdať na regeneráciu a zbytočne to s cvičením nepreháňať, lebo stále bude platiť povestné slová z detstva „Treba ísť už do postele, aby si vyrástol.“

Vypracované brucho sa formuje v kuchyni

Ak chceš mať vypracované brucho, tzv. six pack, tak najväčšiu úlohu v tom má práve strava. K takému výsledku je potreba znížiť pomer telesného tuku a to nedocieliš tým, že budeš robiť 200 brušákov. A keď sme už pri tom ako cvičiť brucho, určite nie klasickým spôsobom ako to robí drvivá väčšina ľudí, zapriem nohy o rebriny a idem. Týmto cvikom si skôr ublížiš ako pomôžeš, namiesto toho skús robiť tie brušáky bez opory a pomaly. Aj tu platí „menej je niekedy viac“ , preto ti stačí robiť 5 pomalých brušákov a k tomu prihodiť ďalšie cviky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Get this tabber widget

Za posledných 7 dní

Za posledných 30 dní

Za celé obdobie