Stránky

štvrtok 2. mája 2013

7 spôsobov ako sa najrýchlejšie zbaviť tukov

Nedarí sa ti zbaviť prebytočných tukov? Týchto 7 krokov ti v tom môžu pomôcť.

1. Preč z váhy!

Každodenné váženie ti nijak nepomôže k tvojej vysnívanej postave. Prečo? Veľa ľudí si neuvedomuje, že keď cvičia tak svaly rastú, a sú ťažšie. Ak si zoberieme dve nádoby, kde do jednej dáme svaly a do druhej tuk, tak nádoba s tukom bude oveľa ľahšia. Namiesto váhy použi zrkadlo, len tam sa ukáže ako na sebe makáš.


2. Silový tréning

Cielený silový tréning je jedným z najlepších krokov ako spáliť tuky. Na rozdiel od aeróbnych cvičení, silový tréning zabezpečí spaľovanie tukov 1-2 dni po odcvičení. Čím viac svalov je v tele, tým rýchlejšie sa rýchlejšie spaľujú prebytočné kalórie.

3. Začni s tréningami HIIT

HIIT je skratka pre High Intensity Interval Training. Ako HIIT  môžeš robiť skákanie cez švihadlo, bicyklovanie, šprintovanie. Ako príklad si zoberiem šprinty, ktoré sú asi najlepšie pre HIIT. Tréning je rozdelený do intervalov, 30 sekúnd šprintuješ maximálne ako vládzeš a nasledujúcich 90-120 sekúnd ideš kľudným tempom, toto opakuješ 6-8 krát.

4. Zdravé tuky

Pre rýchle spaľovanie tukov a budovanie svalov je potrebné jesť dostatok zdravých tukov. Aké to sú? Z jedných najlepších sú napríklad omega-3 mastné kyseliny z rýb alebo z orechov, chýbať by nemal ani olivový olej. Zdravých tukov existuje veľa, bližšie o nich možno v inom článku.

5. Zníženie príjmu sacharidov  

Ak sa chceš zbaviť telesného tuku, tak sa musíš zbaviť aj sacharidov ako je cukor alebo škrob, ktoré sú určite v tvojom jedálničku. Sacharidy prijímaj z potravín ako sú ovsené vločky (ale nie v prehnanej miere, najlepšie ráno alebo pred cvičením) alebo zo zeleniny.

6. Viac bielkovín

Konzumácia bielkovín zrýchľuje tvoj metabolizmus, takže jedlo obsahujúce bielkoviny je nevyhnutné. Tvoje telo potom spáli omnoho viac kalórií.

7. 6 malých jedál

Málo ľudí tomu verí ale ak sa chceš zbaviť nežiaducich tukov treba často jesť. Najlepšie aj 6-krát za deň menšie porcie, určite je to lepšie ako sa napchať 2-krát za deň. Častým jedením sa tvoj metabolizmus zrýchli a tým sa zrýchli aj spaľovanie kalórií a takisto sa zníži aj pocit hladu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Get this tabber widget

Za posledných 7 dní

Za posledných 30 dní

Za celé obdobie